Нещодавні заяви Лукашенка під час VII Всебілоруських народних зборів у Мінську викликали занепокоєння та засудження з різних сторін, як пише «obozrevatel».

Лукашенко звинуватив країни Заходу у навмисному затягуванні війни в Україні. Так, він стверджував, що вони надають військову та фінансову підтримку Україні, перетворюючи її на «наркоманку», залежну від їхньої допомоги.

"Коаліція західних країн цілеспрямовано його затягує. Перетворили і саму Україну на наркомана, якого тримають на короткому повідку обіцянок нової дози додаткових озброєнь, у тому числі далекобійних засобів поразки, фінансових вливань", – сказав білоруський диктатор.

Олександр Лукашенко, фото: youtube.com
Олександр Лукашенко, фото: youtube.com

Також він заявив, що якщо Захід не погодиться «зіграти внічию» з Росією, війна може перерости до «припинення існування» України.

Диктатор і путініст ще попередив, що будь-який невірний крок чи провокаційні дії можуть перерости у відкриту збройну конфронтацію, можливо, із застосуванням ядерної зброї.

"Я вас не залякую. Але й приховувати від вас інформацію ми не маємо права. Обстановка дуже серйозна", – заявив диктатор.

Читайте також:

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

Все сталося миттєво: ЗСУ вдарили по полігону росіян під час побудови військових

Путін іде на крайнощі, він може напасти на НАТО: що розповів Борис Джонсон