Щоб виростити абрикосове дерево з кісточки в горщику в домашніх умовах, потрібно виконати дії, якими поділилися досвідчені садівники.

Для початку виберіть кілька плодів середньо- або пізньостиглих сортів. Найкраще вибирати плоди з дерев, що ростуть у вашій місцевості чи регіонах зі схожим кліматом. Уникайте насіння фруктів, імпортованих з теплих країн, щоб запобігти потенційним проблемам з адаптацією до температури.

Видаліть м'якоть та кістянку з насіння абрикоса. Ретельно промийте насіння під проточною водою і дайте їм висохнути на сонці.

Стратифікація - це процес імітації зимових умов з метою порушення спокою. Очищене насіння помістіть у вологий паперовий рушник або засипте в поліетиленовий пакет і зберігайте в холодильнику близько 2-3 місяців. Періодично перевіряйте, щоб середовище залишалося вологим, але не заболоченим.

Після стратифікації посадіть насіння, що проросло, в горщики, наповнені добре дренованим грунтом. Садіть на глибину близько 2.5 см у ґрунт і злегка прикрийте їх. Після посадки обережно полийте ґрунт.

Потім помістіть горщики в сонячне місце, де саджанці можуть отримувати багато сонячного світла.

Урожай абрикосу
Урожай абрикосу

Підтримуйте грунт постійно вологим, але не заболоченим. Уникайте надмірного поливу, оскільки це може призвести до загнивання коріння.

Як тільки у саджанців з'явиться кілька справжніх листків і вони стануть досить сильними, їх можна пересадити в горщики більшого розміру або землю на відкритому повітрі. Виберіть місце з повним сонцем і добре дренованим грунтом.

У міру зростання абрикосового дерева обрізайте за необхідності, щоб забезпечити здорове зростання і надати дереву форму.

Крім цього, вирощування абрикосового дерева з кісточки - повільний процес, і може пройти кілька років, перш ніж дерево дасть плоди. Будьте терплячими та забезпечте належний догляд, щоб забезпечити найкращі шанси на успіх.

Читайте також:

Ви можете залишитись без урожаю: чого бояться кабачки і що не можна поряд з ними садити

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай