На жаль, рис є одним з найбільш часто підроблюваних продуктів у світі. Але не бійтеся, є засоби відрізнити справжній рис від підробки. У мережі назвали чотири способи, які допоможуть помітити різницю.

Спосіб 1: тест води.

Просто насипте пару столових ложок рису у склянку води. Справжній опуститься на дно, а штучний плаватиме або залишатиметься у підвішеному стані біля поверхні.

Метод 2: випробування на вогнестійкість.

Підпаліть кілька зерен рису сірником. Якщо ви відчуєте запах пластику, це очевидна ознака того, що він підроблений. Справжній рис не видаватиме такого запаху при нагріванні; натомість він злегка димітиме, не горячи.

Метод 3: випробування ступкою.

Рис
Рис

За допомогою ступки подрібніть кілька зерен рису. Розгляньте крихти, що вийшли. З реального рису вийде біла мука, а зі штучного - жовтий відтінок.

Спосіб 4: кулінарний тест.

Відваріть невелику порцію рису та залиште його у воді після варіння. За кілька днів перевірте, чи немає ознак цвілі. На справжньому рисі з часом утворюється пліснява, а на підробленому, часто зробленому з пластику, він не постраждає і збереже свій зовнішній вигляд навіть після тривалого періоду часу.

Читайте також:

Надовго забудете про проблему: діючі лайфхаки, які роблять так, щоб одяг не електризувався

Ось чому не потрібно викидати пробки від винних пляшок: 5 лайфхаків, які вас здивують

З цим стикався кожен: що зробити, якщо ковзають килимки у вашому авто. Простий лайфхак