На сьогоднішній день гречка – це бажаний продукт на столах людей, які стежать за фігурою та правильним харчуванням. А щоб урізноманітнити меню та надати цій каші особливий смак, використовують соуси. Саме вони гречку ушляхетнюють.

Гречана крупа - 1 склянка
Свинина – 250 г
Морква – 70 г
Цибуля ріпчаста - 70 г
Чеснок - 1 зубчик
Томатна паста – 1 ст. ложка
Олія - ​​50 мл
Сіль - 8-10 г (за смаком)
Перець чорний мелений - 4-5 г (за смаком)

Гречку промити, залити у каструлі водою (2 склянки), відправити на плиту. Коли вода закипить, зменшити вогонь, додати|добавляти| сіль|соль| (4-5 г).

Варити гречку під кришкою на малому вогні 20 хвилин|мінути|.

Цибулю очистити та нарізати кубиками.

Моркву очистити та натерти на тертці.

На розігріту сковороду налити олію. Викласти цибулю. Обсмажити його на середньому вогні протягом 1-2 хвилин. Потім додати моркву та обсмажити овочі ще пару хвилин.

М'ясо нарізати на шматочки та пропустити через м'ясорубку.

Викласти фарш у сковороду із обсмаженими овочами.

Обсмажити фарш із цибулею та морквою протягом 4-5 хвилин.

Потім додати сіль, мелений перець, часник, видавлений через прес, томатну пасту (можна трохи розбавити водою). Перемішати.