Угорщина стикається із значним браком певних фахівців, і українським біженцям пропонуються різні можливості працевлаштування для вирішення цієї проблеми.

За даними Центрального статистичного управління Угорщини (KSH), станом на середину минулого року в країні було 80 000 вакансій та 202 000 безробітних. Нестача зберігається через відмінності в освіті, професії та регіональному розподілі.

Про це пише «apostrophe»

Українці, які шукають роботу, часто відвідують сайти з пошуку роботи та спеціалізовані групи у Facebook, наприклад «Робота в Угорщині» та «Робота в Угорщині для українців». Можливості працевлаштування для жінок включають посади операторів на автомобільному заводі, що виробляє сонцезахисні штори, рольставні та панорамні вікна для автомобілів.

Заробітна плата варіюється від 632 євро за п'ятиденного графіка роботи до 1,05 тис. євро з урахуванням понаднормової роботи.

Жінки також можуть знайти роботу операторами на заводі Samsung, при цьому потрібне знання угорської або англійської мови. Графік роботи передбачає 12-годинні зміни по три дні, а зарплата починається від 1187 євро з додатковими надбавками на харчування та безкоштовним житлом.

Є вакансії швачок з пошиття автомобільних чохлів при п'ятиденному робочому тижні та восьмигодинній зміні. Зарплати варіюються від 660 до 1055 євро, надається безкоштовне житло.

Інші посади включають лінійних операторів у BOSCH із зарплатою 632 – 1055 євро та графіком змін 8-12 годин, а також роботу зі збирання та упаковки товарів із зарплатою 900-1,2 тис. євро та безкоштовним проживанням.

До найбільш затребуваних працівників в Угорщині відносяться зварювальники, шпалерники, покрівельники, оператори целюлозно-паперового виробництва, сантехніки, робітники гірничодобувної промисловості та кар'єрів, оператори металообробних цехів, оператори скляної та керамічної промисловості, бетоноукладачі, теслярі, м'ясо- пілоти літаків серед інших.

Читайте також:

Чіпси ви тепер перестанете купувати: рецепт домашнього цибульного печива до пива

До будинку прийдуть біди та невдача: які картини в жодному разі не можна вішати на стіни

Спати буде набагато приємніше: хитрощі, які допоможуть освіжити постільну білизну без прання