Нещодавно президент РФ підписав розпорядження щодо розшуку за кордоном нерухомості колишньої Російської імперії. У Держдепартаменті США вже прокоментували це розпорядження.

Так, багато хто між рядками прочитав у цьому документі бажання Росії забрати назад американський штат Аляска, територія якого контролювалася Російською імперією і була продана США в 1867 році.

З цього приводу велика газета Express випустила навіть статтю «Росія претендує на Аляску та величезні ділянки Азії за новим розпорядженням Володимира Путіна».

«Серед регіонів, порушених новим указом, є і Аляска, яку було продано Сполученим Штатам у 1867 році і де досі живуть тісно пов'язані з Росією громади. Частини Центральної та Східної Європи, Скандинавія, а також великі частини Азії також колись були частиною імперії. В Інституті вивчення війни припустили, що Москва може використати нове розпорядження президента для дестабілізації сусідів», - йдеться у матеріалі.

«Ну, я думаю, що можу говорити від імені всіх нас в уряді США і сказати, що, звичайно, він [Путін] не отримає її [Аляску] назад», – заявив заступник голови Держдепу Ведант Пател, відповідаючи на запитання про «незаконність продажу Аляски».

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв уже відреагував на відповідь Держдепартаменту, написавши в Мережі: "За словами представника Держдепу, Росія не отримає назад Аляску, продану США в 19 столітті. Тоді це все. І ми чекатимемо, коли її повернуть у будь-який день. Тепер війни не уникнути”. До повідомлення політик додав смайл.

Нагадаємо, раніше головний науковий співробітник Інституту загальної історії РАН Олександр Петров заявив, що Аляска є важливим елементом, де Росія та США можуть організувати спільний видобуток нафти, газу та корисних копалин.

Читайте також:

Нові ціни на цигарки: тепер доведеться або кидати, або працювати лише на пачку

Подивіться на це обличчя: відомий український музикант отримав російським паспортом і хвалиться цим

У Росії розбився військовий літак Іл-76: з'явилося перше відео падіння цієї махини

Вазони доведеться викинути на смітник: які кімнатні квіти в жодному разі не можна підгодовувати до весни