Озимий часник – це не лише смачна, а й дуже корисна культура. Його цибулини багаті вітамінами, мікроелементами й фітонцидами, які мають безліч цілющих властивостей.

Докладніше про те, на місці яких культур ні в якому разі не можна висаджувати часник, читайте у нашому матеріалі.

Правильна посадка часнику восени дозволить вам збирати рясний урожай у наступному році. Існує два основні сортотипи часнику - ярий та озимий. Ярий часник висаджується навесні, а озимий – перед початком зимових заморозків. Озимі сорти мають більшу стійкість і мають більш щільний стрижень.

Озимий часник рекомендується висаджувати за три тижні до настання перших морозів, таким чином рослини матимуть достатньо часу для зміцнення кореневої системи у ґрунті. Посадка часнику раніше може призвести до зростання зелених пагонів, що може негативно вплинути на майбутній урожай. Грунт для посадки повинен бути нейтральним і не повинен мати надлишку вологи.

Не рекомендується висаджувати часник на ділянках, де раніше вирощувалися картопля, морква, цибуля, буряк, редька і навіть часник. Хорошими попередниками для часнику є квасоля, горох, перець, кабачки, гарбуз, огірки та пшениця.

Для того, щоб отримати хороший урожай часнику озимого, необхідно перекопати ґрунт за два тижні до посадки рослин. Після чого в ґрунт слід додати трохи піску та тирси, а також добре підготувати її компостом або перегноєм.

Часник слід висаджувати на глибину до 15 см, при цьому необхідно дотримуватися відстані між рядами до 25 см, а між зубчиками - 10 см. Ці прості правила сортування допоможуть вам виростити здоровий і рясний урожай часнику.

Читайте також:

Ви будете здивовані результатом: навіщо на ніч в унітаз кладуть зубчики часнику

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай