Міністерство закордонних справ Росії ухвалило рішення запросити тимчасових представників із країн Балтії до своїх офісів у Москві сьогодні, 6 лютого.

Про це повідомляє pravda.

Причиною цього запрошення стало стурбоване звернення російської сторони до Латвії, Литви та Естонії щодо майбутніх президентських "виборів" у Росії, запланованих на березень поточного року.

Російське МЗС висловило невдоволення через те, що органи влади у країнах Балтії не реагують адекватно на запити Росії щодо гарантування безпеки на цих виборах. У зв'язку з цим у МЗС вимагають від Латвії, Литви та Естонії вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки виборців та співробітників російських посольств під час голосування.

Особливе занепокоєння МЗС викликає можливість виникнення труднощів для російських громадян під час процесу виборів у Балтійських країнах.

У зв'язку з цим, якщо влада Латвії, Литви та Естонії створить будь-які перешкоди чи перешкоди нашим громадянам, у МЗС РФ не виключають можливості організації серйозних протестних акцій у цих країнах.

Міністерство закордонних справ Росії також робить натяк на можливість ухвалення рішучих дій як у двосторонньому, так і в рамках міжнародних організацій у разі, якщо країни Балтії продовжать ігнорувати запити Росії та не вживуть необхідних заходів для забезпечення безпеки на майбутніх виборах у Росії.

Читайте також: