Всі українці з раннього дитинства знають, що зубна паста робить усмішку людини чарівною, і при правильному її застосуванні зуби залишаються здоровими. Водночас зубну пасту можна використовувати не лише за прямим призначенням.

Так, наприклад, у Кореї винайшли зубну пасту з феромонами, які, якщо вірити рекламі, приваблюють протилежну стать. А ось досвідчені домогосподарки знають, що за допомогою зубної пасти можна якісно очистити змішувачі, очистити чашки від кавово-чайного нальоту, а також очистити підошву праски, що пригоріла.

А ще багато аматорок вирощувати кімнатні рослини не з чуток знають, що зубну пасту можна використовувати як добрива для рослин. Враховуючи, що у складі є кальцій, фтор, фосфор та інші необхідні рослинам компоненти, з гігієнічного засобу можна приготувати корисне підживлення для кімнатних рослин.

Важливо!

  • Для приготування чудо-розчину можна брати будь-яку пасту, проте найкраще підійде найпростіший варіант. Головне, щоб на етикетці не було і натяку на те, що паста має відбілюючий ефект.

Отже, для приготування підживлення потрібно візуально розділити тюбик на чотири частини і одну частину видавити в ємність, що підходить для цього. Туди ж додайте один літр води і ретельно перемішайте, щоб не залишалося навіть маленьких грудочок. складом, Що Вийшов, слід полити рослини під корінь.

Важливо!

  • Найбільшу ефективність таке підживлення демонструє у роботі з квітучими рослинами.

Розчин зубної пасти здатний за короткий час знизити кислотність ґрунту.

Крім цього, зубна паста містить компоненти, які відлякують шкідників і навіть можуть допомогти у боротьбі з деякими хворобами рослин. Наприклад, фторид натрію, який є майже в кожній пасті, допомагає відлякувати комах, а також захищає квітку від плісняви ​​та грибків.

Читайте також:

Не поспішайте їх викидати: яке добриво для хорошого врожаю можна зробити з перших бур'янів

Малини вистачить і на варення, і на частування: як зробити просте добриво, щоб гілки ломилися від ягід

Урожаю заздрити навіть сусіди: як приготувати саморобне добриво для дачного винограду

Адже все дуже просто: названо добриво, завдяки якому помідори виростуть м'ясистими та великими.