За прогнозами синоптиків, 13 лютого в Україні буде відносно тепла температура – ​​від +6 до +11 градусів тепла, у південних регіонах – від +9 до +14 градусів, у Криму – від +15 до +17 градусів.

Про це пише «УНІАН»

Однак за цим теплом буде дощ, який, як очікується, пройде у вівторок у більшості регіонів України, повідомила відомий синоптик Наталія Діденко.

"Це тепло розмиється дощами, які переважатимуть у вівторок у більшості областей України", - каже Наталія Діденко.

Наталія Діденко також зазначила, що туман може підвищити вологість та погіршити видимість на дорогах, закликавши водіїв використовувати фари. Хоча сильний вітер не очікується, вона наголосила, що в умовах туману, особливо на жвавих трасах та у великих містах, він може загрожувати.

Шкідливі речовини, дим та домішки у повітрі можуть прилипати до крапель вологи, вражаючи дихальну систему.

"Вітра сильного не буде, однак у туманній ситуації це загрозливо, особливо на жвавих автотрасах і у великих містах. Тому що шкідливі речовини, дими та інші домішки безперешкодно приліплюватимуться до крапельок вологи, як рибки-причепи, і нападатимуть на наші бронхи та легені. Тут можна і про маски згадати", - порадила синоптик.

У Києві 13 лютого очікується сира, сира та туманна погода, денна температура становитиме від +8 до +10 градусів. Діденко очікує на поступове зниження температури протягом наступного тижня, наголошуючи, що хоча прориву тепла не передбачається, на дворі ще зима, а лютий, як правило, холодний.

"Надалі по тижні поступово холодатиме. Прориву тепла не видно, але його і не має поки що бути - зима, лютий", - повідомила Наталія Діденко.

Забігаючи наперед, Метеоролог УНІАН повідомляє, що до 15 лютого в Україні очікується тепла погода з невеликими дощами. Після цього прогнозується значне зниження температури із поверненням заморозків, а нічна температура може досягати -10-12 градусів. У деяких районах опади можуть перейти у сніг та мокрий сніг.

Читайте також:

Їх не хочуть продавати: названо автомобілі, які не підводять своїх господарів

Як уникнути зайвих цифр у платіжках за газ: Нафтогаз попередив українців

Від нього неможливо відірватися: рецепт відривного дріжджового пирога з сиром та сосисками