Багато дачників погодяться, що не завжди восени вдається зробити все правильно на дачі: продумати план посадок наступного року, перекопати грядки та заправити їх добривами. Ще б пак, погода, брак вільного часу та сил вносять свої корективи, тому багато дачників приступають до обробки городу навесні.

Основою майбутнього врожаю помідорів є правильна посадка розсади помідорів та її добриво. Це потрібно для того, щоб томати мали сильні стебла та плодоносили до самих холодів.

Тому хтось під час посадки томатів у лунку кладе куплені комплекси добрив, а хтось використовує народні засоби. В останньому випадку в лунку з томатами кладуть, як правило, шкаралупу, лушпиння цибулі, залишки риби і навіть кропиву.

Наприклад, часто про час посадки томатів додають у кожну лунку трохи висушеного хліба, яєчну шкаралупу і жменю гною, що перепрів. При цьому заздалегідь замочувати хліб у воді не потрібно, адже в політній лунці від вологи він і так розмокне. Потім висадіть у підготовлені таким чином лунки розсаду.

Попередньо замочувати хліб у воді не потрібно, адже у политій лунці від вологи він і так розмокне. Потім висадіть у підготовлені таким чином лунки розсаду.

Для цієї мети може бути використана шкірка практично від будь-яких кірок. Класти харчовий відхід слід у висушеному вигляді.

Часто вибирають гранат, банан чи навіть апельсини.

Витрата може бути досить великою: на одну лунку беруть до двох склянок.

Деякі дачники "заправляють" місце посадки лушпинням цибулі або навіть часнику. Це відмінна профілактика хвороб та навіть захист від деяких шкідників.

Також можна підсушити кавову гущу та спитий чай.

Він досить часто фігурує в рецептах підживлення. Рекомендується на одну рослину брати по 1-2 склянки підсушеного хліба чи сухарів.

Якщо у вас іноді пропадають крупи та бобові (вийшов термін придатності, наприклад), то їх також можна використовувати для заправки лунок помідорів.

Часто вибір падає на гречку, горох, пшоно, квасолю, пластівці вівсянки та інші варіанти.

Ви збиратимете помідори відрами: що найбільше любить розсада томатів

Як правильно розрахувати день посіву помідорів на розсаду Урожай вас здивує