Ніхто не заперечуватиме, що в умовах обмеженої кількості боєприпасів і не отримуючи додаткової військової допомоги від США, Україна робить ставку на мільйонну армію дронів. І справді, щодня по всій Україні з'являються майстерні, які щомісяця випускають тисячі FPV-безпілотників. Потім дрони доставляються на фронт, де солдати прикріплюють до них вибухівку та запускають у бік російських окопів та бронетехніки. Днями стало відомо, що вже найближчими місяцями Україна може отримати від союзників нові безпілотники з підтримкою штучного інтелекту.

Так, 15 лютого під час зустрічі міністрів оборони держав-членів НАТО у Брюсселі партнери пообіцяли Україні надати 1 мільйон дронів для ЗСУ. А пізніше стало відомо, що частина з них буде зі штучним інтелектом. Такі безпілотники зможуть збиратися у рій та одночасно атакувати російські цілі без участі оператора.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на свої джерела.

Західні військові планувальники, які розробляють цю технологію, вважають, що вона може дозволити Україні придушити певні російські позиції за допомогою безпілотних апаратів, повідомляють джерела. можуть бути порушені", - пише видання.

Хоча нові можливості дронів не замінять нагальну потребу у снарядах, вони можуть допомогти пом'якшити деякі з цих недоліків та створити нову динаміку на полі бою, пише видання.

За словами одного з джерел, безпілотники зі штучним інтелектом будуть розгорнуті у великі ескадрильї, які зв'язуватимуться між собою для націлювання на ворожі позиції без необхідності для людини-оператора управляти кожним із них.

Зазначимо, що за умов, коли Україна перебуває в обороні, FPV-безпілотники стали грати вирішальну роль на фронті. З їхньою допомогою українські військові завдають ударів по слабких місцях росіян, щоб знерухомити їхню бронетехніку, а також для поразки вантажівок і навіть піших солдатів, щоб ускладнити перекидання людей та вантажів до лінії фронту.

"З нашою економікою ми не можемо виробляти танки. Наше рішення – виробляти безпілотники", – каже генеральний директор компанії Sparrow Avia Микола Гаврилюк.

Читайте також:

А ось це вже по-чоловічому: Зеленський запропонував Трампу удвох поїхати на фронт

Путін "подарував" Навального на 70-річчя одному дуже важливому другу: випливли нові деталі гучної справи

Ось це потужний удар: сили ППО збили одразу три російські бойові літаки