Зелений горошок набув своєї заслуженої популярності ще багато тисячоліть тому. І справді, поєднання горошку з іншими інгредієнтами породжувало вишукані унікальні страви. Наприклад, французька знать дуже любила ласувати зеленим горошком, приготованим на свинячому салі. У сучасній кулінарії зелений горошок є компонентом для багатьох м'ясних та рибних страв, салатів, випічки та навіть намазок на багет. Головне – правильно його вибрати.

І справді, неправильно обраний у магазині консервований зелений горошок може зіпсувати геть-чисто страву, якщо буде старою або дубовою.

Важливі поради щодо вибору горошку:

  • шукайте банки із зазначенням "горошок з мозкових сортів", - він дрібніший, проте солодкий і не буде борошнистим
  • віддайте перевагу горошку, датою виготовлення якого буде червень чи липень – саме тоді відбувається збирання врожаю, а отже горошок буде соковитим
  • для зберігання горошку буде достатньо термічної обробки, тому не слід вестись на хімічні домішки; солі та цукру у складі достатньо, щоб вважати його якісним, а краще – взагалі без цукру

Яскраво-зелений чи оливковий?

Допускаються різні відтінки гороху – від яскраво-зеленого до оливкового. Колір залежить від теплового режиму, якому піддавався горошок під час виробництва.

Заливання може бути і прозорим, і каламутним (так буває, якщо крохмаль потрапив із плодів у розсіл, і це не дефект). Але в ній не повинно бути сміття та шматочків стручків.

Читайте також:

Замініть горошок оливками: рецепт незвичайного вінегрету, який вам сподобається

Як правильно вибрати зелений горошок, щоб він був м'яким та свіжим: секрети господинь