Стало відомо, що Повітряні сили ЗСУ знищили сьомий російський літак протягом тижня. Чергова приємна подія для України сталася 21 лютого вранці на Східному напрямку.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За словами Олещука, цього разу під приціл українців потрапило російське повітряне судно – винищувач-бомбардувальник Су-34.

"Екіпаж Су-34 приєднується до нашої рубрики "Вічного польоту, браття". Є хороші результати об'єктивного контролю, щоб ніхто не сумнівався!" – наголосив військовий.

"Будемо їсти руського ведмедя малими шматками. Разом – до перемоги! PS Ходять чутки, що в мене останнім часом поганий настрій. Не маю на це права! За такої бойової роботи він просто чудовий!", – підсумував Олещук.

До речі, військові експерти, розмірковуючи про причини літакопада ВКС РФ за останні дні, дійшли висновку, що, швидше за все, після "взяття" Авдіївки, російська авіація отримала наказ - "достатньо берегти особовий склад, достатньо намагатися діяти в таких умовах, щоб вас не вразили. Нас цікавить результат".

Ось росіяни і намагаються показати результат напередодні президентських виборів у Росії, тому й нехтують усіма правилами безпеки – наближаються до зон, де можуть бути вражені, – і одержують.

Зазначимо, що 20 лютого, коментуючи знищення російських літаків, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що збивання російських літаків призвело до істотного зниження активності ворожої авіації, адже противник розуміє, що "його можуть дістати".

Нагадаємо:

  • 17 лютого на східному напрямку було знищено відразу три ворожі літаки – два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35;
  • вранці 18 лютого росіяни втратили ще один бомбардувальник Су-34;
  • 19 лютого головнокомандувач ЗСУ Сирський повідомляв, що українські військові збили винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С.

Читайте також:

Російська армія сама себе закопуватиме: Чехія знайшла для України аж 800 тисяч снарядів

Кадиров зробив свого 18-річного сина міністром, а доньці навіть видав орден "ДНР"

Росіяни благатимуть про пощаду: Захід озброїть Україну роєм дронів зі штучним інтелектом