З початку повномасштабної війни в Україні було завдано значної стратегічної поразки Росії, яка виступила в ролі країни-агресора, у Чорному морі.

Докладніше про те, що Путін зазнає стратегічної поразки в Чорному морі, інформує британська розвідка в соцмережі Х.

За інформацією військової розвідки Великобританії, це змусило Чорноморський флот РФ передислокувати свої основні підрозділи до східної частини акваторії.

Ця подія також дозволила Україні захистити свої морські торгові маршрути від ворожих атак. На початку конфлікту в Чорному морі флот РФ мав свободу маневру і міг вільно переміщатися кораблями у всіх частинах моря, включаючи північно-західну частину.

Однак після успішного застосування асиметричних методів ведення військових дій та використання альтернативних тактик, не властивих традиційним флотам, Україна почала завдавати ударів по ворожих військових кораблях, застосовуючи керовані ракети та надводні безпілотники. Ці дії призвели до того, що Чорноморський флот РФ змушений був передислокувати свої основні підрозділи до східної частини Чорного моря, переходячи на оборонну позицію.

За оцінкою британської розвідки, такий підхід з боку України позбавив Росію можливості атакувати морські торговельні шляхи, що призвело до збільшення експортних операцій України. Цей успіх дозволив країні досягти рівня експорту, який можна порівняти з передвоєнним періодом.

Читайте також:

Російські війська тікатимуть: Британія дасть Україні сотні мільйонів євро на снаряди

Аж дух захоплює: Зеленський показав відео тренувань наших пілотів на F-16

Все сталося миттєво: ЗСУ вдарили по полігону росіян під час побудови військових