На тимчасово окупованих територіях Запорізької області розпочалося "дострокове голосування" у "виборах" президента РФ. Нагадаємо, чергові президентські вибори у РФ призначені на 15, 16 та 17 березня 2024 року.

Докладніше про те, що Путіна вже оголошують президентом, оголосивши дострокове голосування, інформує Центр національного спротиву.

За даними Центральної національної служби (ЦНС), мешканці регіону протягом трьох тижнів голосуватимуть вдома, і вибори проводитимуть росіяни, оминаючи українців на окупованих територіях.

Як показує практика, обходи по будинках супроводжуватимуться співробітниками силових структур та так званими представниками виборчих комісій. На підставі минулих подій та існуючого опору місцевого населення, окупанти вирішили розтягнути процес "голосування" на невизначений термін.

ЦНС закликає мешканців не брати участь у цих виборах та не надавати допомоги окупантам. Також варто утриматися від участі в організації та проведенні незаконних виборів, оскільки це кримінальні заходи.

"Україна чітко розрізняє колабораціоністів і тих, хто став заручниками ситуації. Покарання за колабораціонізм - позбавлення волі від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Примусове отримання російського паспорта не є підставою для кримінальної відповідальності й без твоєї заяви не є підставою для втрати громадянства України", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Читайте також:

Російські війська тікатимуть: Британія дасть Україні сотні мільйонів євро на снаряди

Путін зазнає стратегічної поразки у Чорному морі: що розповіли у британській розвідці

Путін іде на крайнощі, він може напасти на НАТО: що розповів Борис Джонсон