Болгарський перець, як відомо, коханий багатьма українцями за його користь для здоров'я. Також він є цінним овочом для садівників, які, як і всі хочуть отримати рясний урожай. Щоб виростити великі та соковиті кущі перцю, необхідне правильне підживлення у літні місяці, як повідомляють професійні городники.

Підживлення болгарського перцю у червні.

Болгарський перець добре почувається і на легких нейтральних грунтах, збагачених органікою. Однак навіть у родючому ґрунті для оптимізації врожаю необхідні додаткові поживні речовини, оскільки овоч може бути дещо вибагливим.

Режим годування.

Підживлення при вирощуванні перцю зазвичай варіюється від 2 до 4 разів за сезон. Внесення добрив починається тоді, коли у рослини починають розвиватися плодові зав'язі. Для розчину добрива змішайте 10 г аміачної селітри, 25 г суперфосфату і 25 г сірчанокислого калію в 10 літрах води.

Відмінний урожай перцю
Відмінний урожай перцю

Наступні підживлення виробляються кожні два тижні, якщо рослини виявляють ознаки уповільнення розвитку. Цей процес забезпечує тривале зростання та продуктивність. Бажано поєднувати внесення добрив із регулярним поливом, щоб захистити коріння рослин.

Використання народних засобів.

Садівники відзначають, що для швидкого розвитку рослин ефективні щотижневі підживлення настоєм золи або настоєм кропиви, збагаченим гноєм. Щоб приготувати зольний настій, змішайте 2 склянки золи з 10 л води. Аналогічно для настою кропиви: заваріть листя кропиви у воді з додаванням гною.

Коли почнеться плодоношення для підтримки здорового розвитку плодів, можна застосовувати розчин добрива, що містить 10 г нітрату амонію і 200 г золи, розчинених у 10 літрах води.

Читайте також:

Весь урожай засохне і зіпсується: що ні в якому разі не повинно рости поряд із помідорами

Як обрізати черешню навесні, щоб гілки ломилися від урожаю: секрети досвідчених дачників

Як захистити полуницю від бур'янів: урожаю вистачить і на варення, і на компоти