Професійні садівники надали інформацію про те, коли та як обрізати виноград навесні. Так, це необхідна процедура для врожаю.

Зазначається, що виноград слід обрізати навесні, коли температура коливається в межах +5-7 ° C, зазвичай, починаючи з березня. Однак важливо дочекатися потрібної температури, особливо якщо початок весни холодне.

Деякі садівники засновують обрізання винограду на місячних фазах. Виноград старше трьох років обрізають під час спадного місяця, щоб уповільнити ріст гілок, а молоді рослини обрізають під час місяця, що росте, щоб стимулювати сильніші основні погонів.

Важливо, що обрізка винограду навесні має дві основні цілі: поліпшення плодоношення і проріджування гілок. Прищипка, різновид обрізки, проводиться для збільшення кількості та якості ягід. Це запобігає надмірному зростанню погонів і забезпечує кращий розвиток плодів.

Важливо розуміти, що недотримання обрізки винограду навесні може призвести до неконтрольованого зростання, коли лози спрямовують свою енергію на листя та верхівки, а не на плоди.

Виноград: скрін з відео
Виноград: скрін з відео

В результаті виходять дрібні несмачні ягоди.

Поради щодо ефективного обрізання:

Обмежте довжину лози до 180 див.

Оптимальна товщина лози коливається в межах 6-12 мм.

Видаліть погони тонші 5 мм або товщі 12 мм.

Після зрізання над бутоном залиште пеньок заввишки 3 см.

Видаліть листя, що затіняє виноград, щоб забезпечити достатню дію сонячного світла.

Читайте також:

Урожай малини вас здивує: як правильно обрізати її навесні, щоб ягід було набагато більше

Урожай перцю вас здивує: чим його потрібно підгодувати, щоб виріс великим та м'ясистим

Весь урожай засохне і зіпсується: що ні в якому разі не повинно рости поряд із помідорами