Ніхто не заперечуватиме, що родючі землі України — найважливіший ресурсний потенціал країни. Ще б пак, в Україні понад 60 млн га землі. З них 42,7 млн ​​га – понад 70% – це земля сільськогосподарського призначення. При цьому йдеться про дуже родючий ґрунт. Близько 40% с/г землі в Україні – це чорноземи. При цьому багато садівників і городників, працюючи на землі, мають не тільки знання з техніки посадки овочів, а й вірять у народні прикмети. Вважається, що виростити хороший урожай неможливо, якщо не дотримуватись деяких прикмет від предків.

Не стригти дерева в повню

Повний місяць не варто робити роботи на ділянці. Стрижка дерев і кущів може спричинити сповільнене зростання рослин.

Не садіть культури на місці вогню

За народними прикметами, висаджувати рослини на місці багаття не варто. Вважається, що там може накопичитись негативна енергія, яка впливатиме на рослини.

Не садіть рослини на спадний Місяць

Фази Місяця особливо важливі під час вирощування культур на городі. Пересаджувати та висаджувати овочі та фрукти в цей період не радять. Це може призвести до того, що рослина загине, а тямущого врожаю не буде.

Не збирайте квіти у грозу

Сильна гроза супроводжується енергетичними хвилями. Тому, щоб не притягнути у своє життя щось хороше, не рвіть квіти в грозу.

Читайте також:

Секрет, про який розповість не кожен городник: навіщо обробляти огірки солодкою водою

Готуємо попел до весни: що потрібно посипати на городі для потужного врожаю та як це зробити правильно

Просто розкидайте цю крупу по городу: як дуже швидко позбутися шкідників на дачі чи селі