Смерть російського опозиціонера Олексія Навального викликала справжній шок серед тих росіян, які сподівалися повалення путінського режиму. І тому люди цілком усвідомлено почали збиратися на акції пам'яті на честь Навального, щоб вшанувати пам'ять свого ідейного лідера. Але путінським правоохоронним органам це не сподобалося.

Докладніше про те, що у Росії масово затримують людей, інформує Telegram-канал NEXTA.Live.

Розгін мітингу, фото: скріншот із YouTube

Те, що в Росії протести та мітинги, якщо вони не на підтримку Путіна чи війни (точніше "СВО") з Україною, заборонені та жорстко розганяються, знають навіть у забитих країнах світу. І про це вже точно знають росіяни, які йдуть на збори, щоб висловити свою позицію. А для системи ці люди мають бути у "списках", і тому силовики присутні на подібних заходах, скручують людей, відвозять і фіксують на листочку ПІБ.

По всій Росії і навіть за її межами пройшли акції пам'яті Олексія Навального. Люди несли плакати, свічки, квіти, збиралися, спілкувалися, висловлювали свою прикрість і тужили. І по всій Росії проходили затримання людей, які були об'єднані своєю скорботою. Затримували грубо і чоловіків, і жінок, кидали обличчям у кучугури, практично роздягали, застосовуючи силу.

Усе це - обличчя путінської Росії, і те, який їй судилося наступні десятиліття режиму. І це бачить увесь цивілізований світ.

Читайте також:

Зеленський зробив важливу заяву щодо мобілізації та про втому людей: що потрібно знати

Путін "подарував" Навального на 70-річчя одному дуже важливому другу: випливли нові деталі гучної справи

Кадиров зробив свого 18-річного сина міністром, а доньці навіть видав орден "ДНР"