Виплив аудіозапис за участю колишнього українського парламентаря Сергія Пашинського, де він використовує ненормативну лексику, принижуючи Збройні сили України, генерала Валерія Залужного та український народ.

Про це пише «politeka».

У записі Пашинський також обговорює стратегію отримання прибутку від оборонки за рахунок завищення вартості продукції для українських військових. Правоохоронці підтвердили справжність записів.

Примітно, що раніше Пашинському було звинувачено у розкраданні нафтопродуктів на суму 967 мільйонів гривень. Звинувачення пов'язані з конфіскацією нафтопродуктів у справі власника групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЕПЕК).

У ході судового засідання 26 лютого прокурори подали протоколи таємних слідчих дій, у яких зазначено, що Пашинський обговорював покупку великої квартири та іншої нерухомості у 2023 році. Було ухвалено рішення залишити Пашинського під вартою до 25 квітня. 2024 року, із можливістю внесення застави у розмірі 272,5 мільйона гривень.

У разі внесення застави на Пашинського покладаються різні зобов'язання, у тому числі з'являтися на кожен запрошення правоохоронних органів, утримуватися від самовільного виїзду з Києва та області, повідомляти владу про будь-які зміни місця проживання чи роботи, уникати спілкування з іншими підозрюваними та свідками та носіння електронного браслета. Рішення може бути оскаржено в Апеляційній палаті.

Читайте також:

Путіна вже оголошують президентом, оголосивши дострокове голосування: подробиці скандалу

Російські війська тікатимуть: Британія дасть Україні сотні мільйонів євро на снаряди

Аж дух захоплює: Зеленський показав відео тренувань наших пілотів на F-16