Американський актор і стендап-комік Річард Льюїс помер у віці 76 років у своєму будинку в Лос-Анджелесі через серцевий напад.

Докладніше про те, чи не стало легендарного актора-коміка, якого любили мільйони, інформує Reuters.

Відомий своїми ролями у фільмах, такими як "Стримай свій ентузіазм" та "Робін Гуд: Чоловіки в трико", Льюїс також був діагностований хворобою Паркінсона ще у квітні 2023 року, що призвело до того, що він прийняв рішення завершити свою кар'єру.

Давид, друг і публіцист Річарда, висловив свої слова жалю: "Ми з Річардом народилися з різницею в три дні в одній лікарні, і більшу частину мого життя він був мені як брат. У нього було рідкісне поєднання найкумеднішої людини й одночасно наймилішої у світі. Але зараз він змусив мене плакати".

Походження Річарда Льюїса сягає корінням в Бруклін. З юних років він виявляв схильність до жартів та розіграшів, і рано зрозумів, що його призначення – працювати у сфері комедії. Починаючи свою кінокар'єру в 70-х роках, Льюїс став відомий своїми ролями в таких фільмах, як "Тільки кохання", "Стримай свій ентузіазм", "Робін Гуд: Чоловіки в трико" та "Покидаючи Лас-Вегас", серед багатьох інших. Його внесок у світ комедії було визнано телеканалом "Comedy Central", який включив його до списку "100 найбільших стендап-коміків усіх часів". Журнал "GQ" також включив актора до свого списку "Найвпливовіших гумористів минулого століття".

Читайте також:

Серце не витримало: не стало легендарного актора-коміка, якого любили мільйони

Його пам'ятали за серіалами "Повернення Мухтара" та "Глухар": у Росії не стало відомого актора

Його всі пам'ятають з дитинства: не стало легендарного українського телеведучого та актора